Jakie ma cechy miód spadziowy iglasty?
Miód spadziowy iglasty powstaje ze spadzi z drzew iglastych. Najczęściej uzyskuje się go z jodły, świerku, sosny czy modrzewia. Spadź jest to lepka wydzielina mszyc i czerwców pozostawiana na niektórych drzewach.
WŁAŚCIWOŚCI LECZNICZE:
- wykazuje działanie przeciwzapalne, przeciwdrobnoustrojowe, antyseptyczne
- polecany w okresie rekonwalescencji po ciężkich operacjach lub przebytych chorobach
- wspomaga organizm w chorobach przewodu pokarmowego, chorobach serca i naczyń krwionośnych, schorzeniach nerek, chorobach reumatycznych oraz schorzeniach skóry
- wykazuje wysoką aktywność antybiotyczną
- niezastąpiony w leczeniu chorób górnych dróg oddechowych, astmy, przewlekłego kataru, gruźlicy oraz zapalenia płuc i oskrzeli
- reguluje przemianę materii
- korzystnie działa w przewlekłych zaparciach, guzkach krwawniczych odbytu i zakrzepicy żył
CHARAKTERYSTYKA:
Pochodzenie: spadź z drzew iglastych
Krystalizacja: dość szybka
Smak: mało słodki, lekko żywiczny
Zapach: łagodny, korzenny
Kolor: ciemny, prawie czarny z odcieniem zielonkawym lub nawet szarawym
Skład: biopierwiastki, olejki eteryczne, żywica, witamina B, enzymy
Komentarze
Prześlij komentarz